Amor de mare

Les anxoves del Celler Ca la Paqui, una bona excusa per visitar la millor bodega del Clot

Clot, Sant Martí, Ho he provat  /   /  Per Marc Piquer

Tard o d’hora, la Paqui t’acaba parlant dels seus fills, i t’ensenya els estudis que el gran, el Sergio, ha publicat en revistes científiques. Ell és físic i resideix a Alemanya; la mare viu al Clot i té també el doctorat, però en l’art de preparar anxoves. No va ser fàcil convèncer-la, amb els petits corrent per casa. El marit treballava a Can Siset, un celler obert pels propietaris del restaurant Can Pineda, i va percebre que la Paqui sabria portar-ne les regnes. “Servirem anxoves, em va dir. El Juan tenia molta visió”.

Des d’aleshores (i ja fa més de vint anys), la seva feina és un no parar. L’únic moment de respir arriba quan toca netejar els seitons i treure’ls l’espina central, deixant-hi la cua. “Ho faig amb molt amor”, m’explica. El producte, conservat en salmorra, prové de Laredo i Santoña; s’amaneix amb oli de la cooperativa de Baena, d’on és ella, i amb vinagre fet a la mateixa bodega. “Ah, i tinc un truc”, que no em detalla. Intueixo que és el bon tracte que dispensa, raó suficient per visitar-la amb assiduïtat, demanar-li un vermut i aquesta tapa, i preguntar-li pels nois, a qui tant enyora.

 

 

CalaPaqui4OKok

 

Anxoves – Celler Ca la Paqui (c.Sant Joan de Malta 53, Clot). Veïnat: Clot de la Mel

 

Posts Relacionats

Quan un dia de 1886, ja a les portes de la primavera, va aflorar can Foix, Sarrià era encara –i per...

Abans de servir-me, m’avisen: si me l’espero tal com el feien originàriament les monges clarisses,...

Si durant els dies previs a la Pasqua és un crim no deixar-se caure per aquí –l’exposició de mones...

Deixa un comentari

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>