Descoberta al carrer de Montnegre (o era Jordà?)

L'annexió de Les Corts a Barcelona va obligar a canviar el nom d'un dels principals vials del petit veïnat del Camp de la Creu

Les Corts, Les Corts, Ciutat  /   /  Per Marc Piquer
ATENCIÓ: L’EDIFICI JA HA ESTAT ENDERROCAT

 

La reforma de la barriada del Camp de la Creu, a tocar de la Colònia Castells, a les Corts, ha posat al descobert la denominació originària d’un tram del carrer de Montnegre. Sota la placa posada en un extrem de la finca del número 43 n’ha aparegut una altra d’anterior, en record a Josep Jordà i Santandreu.
La idea del nom va ser del seu fill, Josep Jordà i Gelabert, i promotor de la urbanització que es va construir sobre aquests terrenys adquirits pel pare un any abans de morir. De la mare tampoc no se n’hauria oblidat i, segons algunes fonts, li va dedicar un carrer molt proper, que encara existeix (res a veure amb el que ens diu el Nomenclàtor de l’Ajuntament, que atribueix el carrer de Gelabert a Joaquim Gelabert i Rosés, també terratinent de la zona).

 

 

Però tornant al carrer que ens ocupa, el de Jordà, s’hauria substituït pel de Montnegre per evitar una duplicitat amb dos carrers més: el carrer de Jordà (ara del Secretari Coloma), a Gràcia, i el carrer de Jordà (un altre Josep Jordà!) que avui roman al nucli vell de Sarrià.
Sembla que tot això no es va tenir en compte l’any 80, quan els responsables del consistori van aprovar dir-li Jordà a una avinguda del districte d’Horta-Guinardó. Aquesta vegada, però, no hi ha dubtes, atès com s’anomenen molts carrers veïns (Sinaí, Jericó, Natzaret, Judea, Vall d’Hebron…): s’hi homenatja el riu de Palestina.

 

Carrer de Jordà (ara Montnegre) (Les Corts). Ruta: Camp de la Creu
Posts Relacionats

  1.Fanal de Canaletes (La Rambla) – Monument ‘art déco’  que formava part del projecte de Josep Puig...

Abans que es divisés al front marítim aquesta successió de gratacels que recorden el Downtown...

Potser no ha estat una bona idea fer un ‘post’ de la plaça de la Pomera ara que està ocupada amb...

Deixa un comentari