ARXIU: Qui no es consola és perquè no vol

Un xalet de Can Baró amaga darrere un jardí amb més passat que futur

Can Baró, Horta-Guinardó, Ciutat  /   /  Per Marc Piquer
(Article publicat per primer cop el 13-6-2013)

 

VillaConsuelo-090118

 

Estan repartides pertot el barri, però aquesta villa en particular se situa en un dels carrers afortunadament menys costeruts. S’hi arriba, això sí, després d’una pujada indecent en cas d’haver-hi accedit en metro. La torreta, modesta, es va construir, com la resta, a principis de segle XX i és l’últim edifici d’aquest tram que ja no queda alineat. Avui, si en Blasco Poch volgués, el xalet Villa Consuelo podria anar a terra. Pel que es veu, no té prou valor (el valor sentimental no es té en compte).
I menys que en tindrà: d’ençà que se li va morir la dona, ara fa sis anys, en Blasco té el jardí descuidat perquè diu que no se’n pot fer càrrec. Una llàstima. El galliner fa funcions de traster, i l’estany està sec. Tenia també un cirerer, però el va fer talar. “Quan floria, em deixava perdut el terra”. No el culpo. L’home, ja gran, simplement es resigna a la seva nova i dura realitat. “Mira el nesprer, encara fa goig”. Aquest arbre i el nom de la casa són l’únic consol que li queda.

 

VillaConsuelo-090118VillaConsuelo-090118

 

Villa Consuelo, av.Verge de Montserrat 43 (Can Baró). Propietat privada. Veïnat: Can Baró

 

Posts Relacionats

(Article publicat per primer cop el 21-12-2010)   El telèfon sona al Centre Comercial Gran Via....

“Fer empanades és com qui fa paelles. Només que quan es proven no tenen el mateix gust”. El Franco...

Si he entès el que m’ha explicat, es podria arribar a la conclusió que la finca immensa que he...

Deixa un comentari

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>