A l’altura de les expectatives

L'obertura del restaurant Marea Alta posa a l'abast dels barcelonins una de les vistes més prodigioses de la ciutat

Raval, Ciutat Vella, Ciutat  /   /  Per Marc Piquer

Quan es va inaugurar l’Edifici Colom, aleshores a l’avinguda de García Morato, el principal reclam per atreure-hi llogaters era que es tractava d’un bloc d’oficines “a l’altura de les teves necessitats”. S’aixecava més de 100 metres de terra –el primer gratacels de Barcelona en fer-ho–, i disposava de cinc ascensors “ultraràpids” i “amb memòria electrònica”. Damunt de tot, hi havia un restaurant. D’això fa més de 40 anys, i no he trobat encara qui el recordi.

 

 

Sent com és una icona (agradi o no, forma part de l’skyline més representatiu de Barcelona), sorprèn que aquest immoble desmesurat que s’alça al Raval de Drassanes no hagués volgut treure molt abans partit de les seves proporcions, amb què abraça el mar i la muntanya. L’únic cop que hi havia pujat m’havien rebut en un despatx entapissat amb una moqueta blau marí i que tenia les finestres tancades per evitar que la paperassa sortís volant. Ni s’intuïa que érem en una planta des d’on es domina amb un sol cop d’ull tota la ciutat. Tornar-hi aprofitant l’obertura del Marea Alta ha estat doblement gratificant.

 

 

Si teníem bones vistes, ara en tenim molt millors. Des del pis 23, on s’ubica la cocteleria (Marea Baja), Collserola és a tocar. En primer terme, la rambla verda del Raval. I a la dreta, l’església del Pi i la Torre Urquinaona. Em giro, i m’aboco a l’aigua. El monument a Colom sembla l’estatueta d’una botiga de records. I potser sí que allò d’allà és Mallorca. Només em queda veure-hi dofins, perquè el peix ja l’ensumo. El serveixen a la brasa al local de dalt, decorat com si fóssim a bord d’un vaixell, després de portar-lo de Guetaria (turbit), Cudillero (palomida) o de les cales de Palafrugell (cap-roig). L’acreditat ‘xef’ madrileny Enrique Valentí, que és qui ha conduït la nau d’aquest nou repte empresarial, l’ha fet arribar a bon port. Definitivament, ell també ha sabut estar a l’altura.

 

 

Vistes – Marea Alta (Edifici Colom), av.Drassanes 6-8 (Raval). Veïnat: Raval de Drassanes

 

Wrong coordinates

 

 

Posts Relacionats

  1.Fanal de Canaletes (La Rambla) – Monument ‘art déco’  que formava part del projecte de Josep Puig...

Hi ha llocs que sempre estaran vinculats a la meva vida, i aquest n’és un. Era el 1996 quan amb 23...

Abans que es divisés al front marítim aquesta successió de gratacels que recorden el Downtown...

Deixa un comentari