El tex-mex pot ser healthy

La febre pels 'burritos' es consolida a la zona alta amb un 'fast-food' de qualitat

Els burritos fa molt temps que van deixar de ser un producte estrany, i s’han popularitzat arreu de la ciutat, menys del que ho han fet el sushi i els shawarmes, però gairebé al nivell d’altres propostes gastronòmiques exitoses, com els seus germans, els tacos, o el ceviche. Fins avui, però, només podies provar-los si t’entaulaves en un restaurant mexicà, i ja de pas, t’ho demanaves tot: nachos amb guacamole, enchiladas i –si la intenció era acabar rebentant– uns huevos rancheros o un pollastre amb mole poblano. La novetat ha estat que d’uns anys ençà han començat a obrir locals en què el burrito ha passat a ser el plat estrella, o, com en el cas concret de Chilapa Fresh-Mex, una bona opció per menjar a corre-cuita o endur-te’l a casa o a la feina.

 

 

La nova aposta del cuiner i empresari francès Christian Mercier, ubicada en una zona plena d’oficines i amb veïns d’alt poder adquisitiu, dóna una volta de rosca més a les elaboracions tex-mex que ja existien i hi suma un concepte que també està fent furor: el de la cosa saludable, just ara que tanta gent s’hi mira. Perquè es doni aquesta condició, cal una altra màxima: tenir una bona matèria primera, que els aliments siguin frescos, i preparar les salses picants, la crema agra i el saltejat de verdures in situ. Sense trair la tradició mexicana –com no podia ser d’una altra manera, els burritos i tacos que més triomfen són els de cochinita pibil i l’especialitat d’aquest mes, el cerdo al pastor–, hi ha alternatives per a qui no tasta la carn: el pescado achiote (o de vegades, sípia o calamars) i el veggie-tofu, tallat a tires, i idoni per als celíacs.

 

 

Les primeres crítiques rebudes demostren que Chilapa Fresh-Mex ha arrencat amb bon peu. La meva, després de menjar-me un burrito de mig quilo (i treure foc pels queixals, tot s’ha de dir) va en la mateixa línia: no anar-hi quan es té gana i la butxaca una mica escurada –aparentment, un sacrilegi a l’Upper Diagonal– no té perdó de Déu. Ni del nostre ni de Quetzacóatl.

 

Chilapa Fresh-Mex (Muntaner 256). Veïnat: Tuset

 

Wrong coordinates
Posts Relacionats

En uns terrenys propietat dels Güell, propers als pavellons de Pedralbes dissenyats per Gaudí, es...

Vist al passeig de la Reina Elisenda (Sarrià)

ATENCIÓ: EL BAR ELS JARDINS VA TANCAR LES PORTES POCS MESOS DESPRÉS D’ESCRIURE AQUEST...

Deixa un comentari

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>