1.El Racó de Cádiz (c.Clot 34)

No m’agradaria generar confusió i malentesos. Tampoc recomanar-vos un lloc i que en sortíssiu escaldats. Em limitaré a dir-vos que crec que s’hi menja bé (jo el que he provat m’ha agradat), i que singular, ho és, perquè són moltes les especialitats gaditanes que s’hi ofereixen. Però no m’ha inspirat bon rotllo la xef, que és qui atén els clients, i que m’ha semblat molt malcarada, per molt que pugui disfressar-ho argumentant que aquesta vehemència -parlar cridant, alliçonar en públic la germana- forma part del seu “caràcter andalús”.

La Trinidad va agafar fa cinc anys el local, La Pilarica, i ha estat més recentment quan li ha canviat el nom. M’assegura que tot és casolà, també el gaspatxo que m’he pres, sense ingredients trossejats a banda. Aquí abunden les fritures (tenen caçó en adob, peixet, chocostortillitas de camarones, albergínia arrebossada, bunyols de bacallà..); hi ha xistorra i botifarrons; i són punt de venda a Barcelona de La Chanca, empresa de Barbate -d’on és la jefa– especialitzada en salaons, fumats i conserves; productes, en principi, a disposició també dels clients.

 

 

2.Tutu Vietnamese Cuisine (c.Clot 31)

Filla d’exiliats, i nascuda a França, la Tutu fa vint anys que resideix al Poblenou. Malgrat això, sempre ha viscut la cultura originària dels pares intensament. I també la cuina. El pas endavant l’ha fet ara, obrint un petit local on caben només dues taules, i amb un barra llarga per a la resta de comensals. El millor, crec, és encarar-se davant d’una de les parets que el seu company Gonzalo ha decorat, ja que en pocs minuts probablement sabrem molt més sobre el Vietnam que el que sabíem abans d’haver entrat al restaurant. Per exemple, que el plat nacional és el Phở, i que allà es pren a totes hores. Nosaltres haurem d’esperar a les 12 o a les 16.30, que és quan obren -dilluns està tancat-, però estigueu tranquils: sempre en tenen.

A part d’aquest bol de fideus, servit amb caldo i trossos de vedella, hi ha altres opcions típiques -com els nems (rotllets fregits) o els bánh cuon (una mena de creps farcits de carn i bolets)- i també diverses especialitats que varien segons el dia: el thit kho tau, el ga xao xa ot, el bo tai chan… tot, casolà, i fet per cuiners vietnamites. Les dues coses, s’ha de dir, es noten.

 

 

Pròxima entrega, el 14 de setembre: 3.La Cumparsita

Posts Relacionats

No és que l’hagi descobert ara. Ni li faig cap favor parlant-ne: els diumenges no hi cap ni una...

Seria molta casualitat que a la ferreteria Coral no tinguessin els claus, els cargols, la broca i...

PASTÍS DE FORMATGE DE CABRA (Recoleta, c.Enric Granados 1) ATENCIÓ: EL LOCAL HA DEIXAT D’OBRIR...

Deixa un comentari

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>