Un xamfrà només per a manyosos

La ferreteria Coral fa més de 150 anys que serveix material a indústries i particulars

Poblenou, Sant Martí, Ciutat  /   /  Per Marc Piquer
Seria molta casualitat que a la ferreteria Coral no tinguessin els claus, els cargols, la broca i les armelles que necessito per penjar una prestatgeria que m’he comprat a l’Ikea, o qualsevol instrument per mesurar, subjectar, perforar, tallar, encolar, envernissar, afilar, encaixar, pulir… en definitiva, tot allò que jo encomano a la dona o al sogre, els manetes oficials de la família. Aquí dins hi ha en estoc fins a 30.000 articles de referències diferents; alguns els tenen al magatzem de dalt, i la resta, a Montmeló, on s’han traslladat les oficines i bona part del mobiliari original de roure -que s’ha restaurat-, i on s’ha muntat també un petit museu que aplega eines de la botiga original de 1860.

 

 

Aquell establiment s’ubicava a la cantonada del carrer de Pallars i l’antic passeig del Triomf, i va ser fundat pel primer dels cinc Coral que han portat el negoci, un tal Salvador, que va arribar a ser alcalde del municipi de Sant Martí de Provençals. Haver sobreviscut tants anys, probablement se li ha d’agrair a la nova ubicació: un segon encreuament -a la mateixa rambla però amb Pere IV-, privilegiat com pocs i molt llaminer en aquell Poblenou tèxtil i industrial al qual anava de meravella un comerç que disposés de tants aparells i accessoris. Amb el pas del temps, la cosa es va anar reconvertint, i actualment la venda de parament de la llar i bateria de cuina ja suposa un percentatge molt significatiu dels guanys.

 

 

Després de passejar-me pels prop de 750 m2 de botiga, i assumir de nou que no penjaré un quadre en ma vida, m’acomiado del Dámaso, l’encarregat, i repasso ja a fora l’edifici fet construir per l’avi de l’actual propietari: la façana trapezoïdal, les lletres, els rètols demodé i un rellotge que tocava les hores d’entrada i sortida del personal. Potser no hi compraré mai una caixa sencera d’eines, però n’agraeixo l’existència, és un tros d’història en un barri canviant, que van mamar tant els pares i tiets com els meus estimadíssims avis ©BcnSingular

 

Ferreteria Coral (c.Pere IV 200, Poblenou). Ruta: Rambla del Poblenou

 

Wrong coordinates
Posts Relacionats

Vist al número 9 del carrer de Sant Joan de Malta (Clot)

Abans que es divisés al front marítim aquesta successió de gratacels que recorden el Downtown...

Potser no ha estat una bona idea fer un ‘post’ de la plaça de la Pomera ara que està ocupada amb...

Deixa un comentari