Sempre és Nadal a Las Palmeras

El bar amb la millor relació qualitat-preu de Barcelona l’he trobat... al Besòs

Besòs-Fòrum, Sant Martí, Ciutat  /   /  Per Marc Piquer

No és que l’hagi descobert ara. Ni li faig cap favor parlant-ne: els diumenges no hi cap ni una agulla. Però un bar humil com aquest en un barri tan estigmatitzat mereix unes quantes línies i, sobretot, una visita qualsevol altre dia de la setmana, quan els avis juguen al dòmino i hi ha tamborets lliures per prendre’s una canya. Fins fa poc més de deu anys, Las Palmeras era el que encara avui s’intueix des de fora: un lloc, com a molt, per anar a fer-hi el tallat o el quinto de mitja tarda si venia de pas o es vivia a prop. Aleshores ja hi treballava el José Luis Pastor, criat al Besòs, i que des de jovenet assumia feines com portar la terrassa o algunes menys agraïdes, com fregar la pica. L’amo, en jubilar-se, li va traspassar. “Allò era una mina, amb tant paleta”, em confessa.

 

 

 

La crisi va canviar-ho tot, però l’aposta que va fer li va sortir rodona: serviria anxoves de màxima qualitat i les cobraria a un euro. Naturalment, no hi guanyaria diners. Al principi. “Vaig començar amb una llauna de 400 a la setmana, i la gent m’omplia el local. Ara en serveixo 2000”. I s’ha fet d’or. Té vuit empleats, cinc els caps de setmana; ha ampliat l’establiment; i n’ha obert un segon a Rubí, que regenta el germà. Em queda dir el millor: les tapes –siguin de braves, peixet fregit o carn rostida– estan superlatives, i és normal que s’escapi el riure mentre es comprova el compte. De fet, les anxoves, de mida extragran, no han variat de preu, tot i que el José Luis hi inverteix molt temps: “Les netejo pèl a pèl –m’explica– fins a deixar-les impecables”. L’èxit no li ha pujat al cap, sap on és i quan pot, ajuda el veïnat. Per Nadal, per exemple, té obert, el bar és una festa i no cobra ningú. “Som una gran família, i seguirem així, no en dubtis”.

 

 

 

 

24.Bar Las Palmeras (pl.Jaume Huguet 11, Besòs-Fòrum). Veïnat: Besòs

 

 

 

Posts Relacionats

No sé vosaltres, però jo hi veig similituds. Llegeixo sobre el bombardeig de Barcelona de 1842...

1.El Racó de Cádiz (c.Clot 34) No m’agradaria generar confusió i malentesos. Tampoc recomanar-vos un...

[via Twitter] Avui he tornat a #Barcelona, a la meva #Rambla. Molt dur i alhora gratificant...

Un comentari
 
  1. David Nieto 03/03/2016 a les 09:23 Respon

    Felicidades Jose Luis, eres un campeón!!!
    Te mereces todo el éxito, por tus manos, tu persona, tu carácter y por todas las horas que desempeñas limpiando esas anchoas tan exquisitas !!!

Deixa un comentari

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>