Els remeis de l’abella Maia

Una parada del Mercat de les Corts ven mels de 15 sabors diferents

Les Corts, Les Corts, Ciutat  /   /  Per Marc Piquer

Visitar aquesta parada del Mercat de les Corts ha estat una experiència semblant a anar a la farmàcia. El Josep Fabregat hi ven tota mena de queviures, però la seva bata blava podria ser perfectament blanca quan li preguntes per la mel. “Pren-la en dejú. Dues culleradetes cada dia”. O quan t’explica com fer un tractament amb gelea reial: “No et constiparàs més”. Des que el 1985 el Josep es va quedar l’establiment del pare, ha mantingut la tradició de tenir-hi rovellons, que s’anaven a buscar al Mercat Central del Born.

 

Mel3okok

 

D’acord amb la dona, la Rosa Salvatella, hi va introduir dos productes més:  el te –amb una trentena de varietats– i mel que un cop per setmana li porta el Rafel Muria, cinquena generació d’apicultors i una institució al Perelló, on té 2.000 ruscs i un negoci a l’alça. “S’hi mira molt, no treballa amb qualsevol”. El Josep té el privilegi de ser un dels escollits per comercialitzar aquests pots amb sabors diferents, depenent d’on extreuen les abelles el pol·len, i que contenen nombroses propietats curatives.

La mel de taronger, per exemple, té efectes sedants i sol ser un remei contra l’insomni; la de castanyer és bona per a la circulació; la de llimoner enforteix els ossos i les ungles; i la d’acàcia és molt indicada per a diabètics. Algun dia m’hi hauré de posar (us parla un hipocondríac), i això que… no m’agrada la mel. Em conformo, per ara, amb un cara-mel i una crema amb pròpoli ideal per a la pell.

 

11.Mels, Tes… Bolets (Mercat de les Corts, tvra.Corts 215, Les Corts). Veïnat: Les Corts Velles

 

Posts Relacionats

No sé vosaltres, però jo hi veig similituds. Llegeixo sobre el bombardeig de Barcelona de 1842...

[via Twitter] Avui he tornat a #Barcelona, a la meva #Rambla. Molt dur i alhora gratificant...

Em puc imaginar la cara de sorpresa que deuria posar l’arquitecte Jaume Bach quan, en el transcurs...

Deixa un comentari

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>