Sense el glamur del Majestic

Els Col·legis Majors Penyafort-Montserrat ofereixen places a turistes per menys de 30 € la nit

La Maternitat, Les Corts, Ciutat  /   /  Per Marc Piquer
No té el vestíbul del Palace ni la terrassa del Majestic. Però amb uns llençols nets, l’armari de fusta preIkea i un plat de dutxa, la majoria ja fa. Un hotel molt modest s’oculta just davant del Princesa Sofia, a la Diagonal, encara que ni els veïns de l’habitació del costat acostumen a saber-ho. Els residents de l’edifici -catalans, espanyols i “fins i tot una índia”- cursen una carrera en alguna de les facultats adjacents i, aquí, comparteixen cambra i espais comuns. Hi ha places, no obstant, reservades també a turistes. I a l’estiu, quan els universitaris tornin a casa, n’hi haurà moltes més. Al web se’n fan eco per temptejar possibles clients amb la butxaca escurada. El preu, certament, és insuperable: uns 30 euros la nit. “I regalem una T-10”, em comenta el cap d’activitats culturals dels Col·legis Majors Penyafort-Montserrat.

 

PenyafortMontserrat3okok

 

El complex, neoracionalista, està format per dos cossos simètrics units als anys vuitanta per un pont cobert. Òbviament, nois i noies estan barrejats, no com abans: el Penya era exclusivament masculí i el Montse, gestionat per monges teresianes, us ho podeu imaginar. Molts altres joves de tots dos sexes (parelles estables o eventuals dels hostes) hi entren de nit sense massa restriccions. El que temps enrere hauria estat un exemple indecent de llibertinatge, avui és una màxima: no interferir en la vida privada dels alumnes i donar-los completa llibertat. Sí que es controla, però, que al menjador no accedeixin intrusos o que una mateixa persona no dini o sopi dos cops. El consum d’alcohol està, a més, prohibit.
En les diferents comissions que s’hi organitzen es demana als estudiants del centre que tinguin una participació activa: el que es persegueix és l’excel·lència acadèmica. S’entén, doncs, per què al terrat –amb grans vistes però sense piscina-, no es fan assajos de la Telecogresca ni se serveix amaretto sour ©BcnSingular

 

PenyafortMontserrat4okok

 

Col·legis Majors Penyafort-Montserrat (av.Diagonal 643, La Maternitat). Ruta: Campus Sud

 

Wrong coordinates
Posts Relacionats

  1.Fanal de Canaletes (La Rambla) – Monument ‘art déco’  que formava part del projecte de Josep Puig...

Abans que es divisés al front marítim aquesta successió de gratacels que recorden el Downtown...

Potser no ha estat una bona idea fer un ‘post’ de la plaça de la Pomera ara que està ocupada amb...

Deixa un comentari