Combinació perfecta

Les crestes de pollastre picant, la millor elaboració (salada) d'una família italo-peruana

“Fer empanades és com qui fa paelles. Només que quan es proven no tenen el mateix gust”. El Franco Pelosi sap que l’especialitat d’aquest local obert el novembre de 2007 pel seu pare és avui molt comuna arreu de la ciutat. Sense desmerèixer alguns dels establiments inaugurats aquests últims anys, aquí no elaboren ni crestes argentines, ni xilenes. Els Pelosi són peruans, i no se n’amaguen: la seva creació de més èxit –les d’ají de gallina– delata la procedència de la família, si bé en realitat duen pollastre esfilagarsat i és per aquesta raó que ja no les denominen així.

El patró, el Miguel, les prepara afegint-hi el seu segell personal, un toc dolç que combina de manera perfecta amb el xili, potser perquè l’home no pot dissimular que abans que res era i és pastisser, com proven les creacions amb fondant de xocolata i amb crema chantilly que també tenen a la vitrina, i que evito mirar, ni que sigui de reüll. En els últims temps, fins i tot n’ha millorat la massa, gràcies a l’ús d’una farina més suau i bastant més cara.

 

Basilicata2okok

 

El nom ‘Basilicata’, m’explica el Franco, homenatja l’origen de l’avi. Ell era de Potenza, capital d’aquesta regió del sud d’Itàlia, i com tants altres, va emigrar a principis del segle XX cap al país andí. Gairebé un segle després, són el fill, la jove i els néts els qui van decidir posar rumb cap a Europa. I la sorpresa, per a molts, és que hagin acabat instal·lant el negoci al Baix Guinardó. La ubicació, certament, no sembla que ajudi gaire: el carrer de l’Alcalde de Móstoles, costerut, té poca vida comercial, i costa imaginar-se la gent acudint-hi expressament a comprar empanades. Però em consta que passa, a pesar dels dubtes inicials. “La primera setmana vam servir una cuixa de porc trossejada. Però ens vam adonar que el que tothom volia eren les crestes, i no vam tenir més remei que menjar-nos-la nosaltres”.

 

8.Crestes de pollastre picant – Basilicata (c.Alcalde de Móstoles 30, Baix Guinardó).
Veïnat: Eixample del Baix Guinardó

 

Posts Relacionats

Creieu-me: feu tard. Podria molt bé vanagloriar-me d’haver descobert aquest lloc i la seva tapa...

Encara em pregunto per què Atlanta és una de les ciutats dels EUA de les quals guardo més bon...

Quan un dia de 1886, ja a les portes de la primavera, va aflorar can Foix, Sarrià era encara –i per...

Deixa un comentari

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>