Amb l’hora canviada

Una rellotgeria del passeig de Sant Joan manté el rètol capgirat des de fa 30 anys

Camp d'en Grassot, Gràcia, Ciutat  /   /  Per Marc Piquer

El primer que sorprèn és trobar-se el rètol així, del revés. El van col·locar, ja fa uns 30 anys, uns operaris ineptes, que, després del nyap, es van fer fonedissos. I el que és més xocant: Ventura Martínez pare, l’amo del negoci, va optar per no tocar-lo. Són les 11 del matí d’un dissabte i sobta, també, que la botiga estigui tancada. “Obren quan volen”, em diu una mica malhumorada la mestressa, referint-se al nen i la jove, quan li pregunto -posant el cap per sota de la persiana mig abaixada- si algú em pot atendre. Temps enrere eren cinc les rellotgeries que es disputaven els clients en aquesta zona. Avui tan sols en queda una; té el cartell girat i no va a l’hora.

 

Marven2

 

He de ser just: quan Ventura Martínez fill es posa les piles, la cosa sí que rutlla. L’home converteix en rellotges de quars els de canell i adapta dispositius que la gent ha comprat en un xino perquè tinguin una vida llarga. El local ja funcionava com a taller als anys 60, per bé que aleshores s’hi reparaven amplificadors, tocadiscos i transistors com els que es conserven en una prestatgeria. I amb anterioritat, l’establiment havia estat una granja. La millor època, però, van ser els 90. Martínez pare va ser un pioner en l’edició digital: rejovenia la dona amb el Photoshop de l’època i animava a dur rellotges de polsera amb les seves creacions per ordinador que s’adherien a l’esfera. Encara que ell ja està jubilat, Marven (MARtínez VENtura) té corda per estona gràcies a l’hereu, tot un manetes manipulant aparells. Només dos objectes se li resisteixen: el seu despertador i el rètol de l’entrada.

 

Marven3

 

4.Marven (pg.Sant Joan 199, Camp d’en Grassot). Veïnat: Camp d’en Grassot

 

Posts Relacionats

[via Twitter] Avui he tornat a #Barcelona, a la meva #Rambla. Molt dur i alhora gratificant...

Vist al núm.92 del carrer del Torrent de l’Olla (Vila de Gràcia)

Em puc imaginar la cara de sorpresa que deuria posar l’arquitecte Jaume Bach quan, en el transcurs...

Deixa un comentari

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>