Amb l’hora canviada

Una rellotgeria del passeig de Sant Joan manté el rètol capgirat des de fa 30 anys

Camp d'en Grassot, Gràcia, Ciutat  /   /  Per Marc Piquer

El primer que sorprèn és trobar-se el rètol així, del revés. El van col·locar, ja fa uns 30 anys, uns operaris ineptes, que, després del nyap, es van fer fonedissos. I el que és més xocant: Ventura Martínez pare, l’amo del negoci, va optar per no tocar-lo. Són les 11 del matí d’un dissabte i sobta, també, que la botiga estigui tancada. “Obren quan volen”, em diu una mica malhumorada la mestressa, referint-se al nen i la jove, quan li pregunto -posant el cap per sota de la persiana mig abaixada- si algú em pot atendre. Temps enrere eren cinc les rellotgeries que es disputaven els clients en aquesta zona. Avui tan sols en queda una; té el cartell girat i no va a l’hora.

 

Marven2

 

He de ser just: quan Ventura Martínez fill es posa les piles, la cosa sí que rutlla. L’home converteix en rellotges de quars els de canell i adapta dispositius que la gent ha comprat en un xino perquè tinguin una vida llarga. El local ja funcionava com a taller als anys 60, per bé que aleshores s’hi reparaven amplificadors, tocadiscos i transistors com els que es conserven en una prestatgeria. I amb anterioritat, l’establiment havia estat una granja. La millor època, però, van ser els 90. Martínez pare va ser un pioner en l’edició digital: rejovenia la dona amb el Photoshop de l’època i animava a dur rellotges de polsera amb les seves creacions per ordinador que s’adherien a l’esfera. Encara que ell ja està jubilat, Marven (MARtínez VENtura) té corda per estona gràcies a l’hereu, tot un manetes manipulant aparells. Només dos objectes se li resisteixen: el seu despertador i el rètol de l’entrada.

 

Marven3

 

4.Marven (pg.Sant Joan 199, Camp d’en Grassot). Veïnat: Camp d’en Grassot

 

Posts Relacionats

No sé vosaltres, però jo hi veig similituds. Llegeixo sobre el bombardeig de Barcelona de 1842...

[via Twitter] Avui he tornat a #Barcelona, a la meva #Rambla. Molt dur i alhora gratificant...

Vist al núm.92 del carrer del Torrent de l’Olla (Vila de Gràcia)

Deixa un comentari

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>