De tot… però sense

Ha obert a prop de l'avinguda de Mistral una botiga d'alimentació dirigida a persones amb al·lèrgies i intoleràncies

Sant Antoni, Eixample, Nous al barri  /   /  Per Marc Piquer

 

ATENCIÓ: LA BOTIGA HA INCORPORAT DARRERAMENT COM A PRODUCTE ESTRELLA LA XOCOLATA 

 

Ens imaginàvem que molts clients serien celíacs, però no prevèiem tants intolerants a la fructosa ni tants al·lèrgics a l’ou o a la proteïna de la llet. Quan vénen, arrasen“. Fa mig any que la Núria Canturri ha alegrat un col·lectiu, nombrós, que no ho té fàcil quan es tracta de comprar aliments. La seva botiga del barri de Sant Antoni és la que a ella i al seu marit els hauria agradat trobar ara fa quinze anys, o deu, o cinc, per abastir-se de queviures que pogués consumir el seu fill, qui ja va avisar tan bon punt va néixer del problema que tenia.

 

 

En Pau, ara un adolescent, ni pot prendre llet de vaca ni llegums ni marisc. Quan marxa de colònies, aquella nit traiem els formatges i ens empatxem fins a indigestar-nos. La resta del temps cuinen el mateix per a tots; solen evitar els restaurants i s’han habituat a elaborar productes en família. Això, la Núria ho ha tingut en compte: ha destinat una prestatgeria de la tenda a utensilis, i ha col·locat en un altre espai material pensat per traslladar el menjar portat de casa.

 

 

Amb l’ajuda d’uns simpàtics personatgets, el client rep informació directa sobre quins al·lèrgens no trobarà entre els ingredients anunciats al bric de cartó, la capsa de cereals o el pot d’olivada. I mirant i remirant acabarà, segur, sorprès que ell (sí, ell) pugui permetre’s un coulant (sense gluten), una llonganissa de pagès (ídem) o un camembert lliure de lactosa ©BcnSingular

 

Jo també sóc al·lèrgic (Vilamarí 26, Sant Antoni). Ruta: Mistral  *Fotos actualitzades l’abril del 2019
Posts Relacionats

He d’admetre que entrar a un restaurant, bufó però gens posat, i sentir que sona el ‘Ma...

No he trobat, almenys a tot el barri de la Sagrada Família, un edifici més estrafolari (i això que...

Edifici sencer convertit en traster. Vist al núm.263 del carrer de Castillejos (Sagrada Família)

Deixa un comentari