Una tarda al Marsella a 55 graus

El bar més antic de la ciutat, un oasi de pau on gaudir en petit comitè de l'absenta si s'hi acudeix tan bon punt obre

Raval, Ciutat Vella, Ciutat  /   /  Per Marc Piquer

Bar-Marsella-11118

 

Com que no us descobriré el Marsella, em limitaré a preguntar-vos si hi heu anat mai a mitja tarda (obre a les 18 h) un dia entre setmana. En el cas que no hagi desembarcat un grup de turistes, cosa probable, potser teniu la sort que el local sigui tot per a vosaltres, mentre fora es va fent llarga la cua per entrar a la pròxima sessió de la Filmoteca.
És segurament aquesta la millor manera de fixar-se en les prestatgeries i decoració originals (de 1820!), les rajoles hidràuliques, els curiosos cartells censuradors fets posar durant el franquisme, els sostres bufats i les ampolles plenes de pols que el Josep Lamiel, cinquena generació al capdavant del negoci, va ser reprès a temps per la mare quan no se li va ocórrer cap altra idea que netejar-les.
I no m’oblido de l’absenta, no. Tan maldestre sóc, que per por a no causar un incendi que arrasés amb el bar més antic de Barcelona, m’he cenyit a aigualir i alhora endolcir aquest licor d’anís de 55º marca de la casa sense abans cremar el terròs de sucre, com tinc entès que la tradició mana ©Bcnsingular

 

Bar-Marsella-11118

Bar-Marsella-11118

 

Bar Marsella (c.Sant Pau 65, Raval). Ruta: Sant Pau – Illa Robador

 

Wrong coordinates
Posts Relacionats

Hi ha llocs que sempre estaran vinculats a la meva vida, i aquest n’és un. Era el 1996 quan amb 23...

Abans que es divisés al front marítim aquesta successió de gratacels que recorden el Downtown...

Potser no ha estat una bona idea fer un ‘post’ de la plaça de la Pomera ara que està ocupada amb...

Deixa un comentari