Una placa semioculta

La Rambla homenatja el president màrtir del Barça en el tram més culer

La Rambla, Ciutat Vella, Ciutat  /   /  Per Marc Piquer
D’entre la desena de plaques de record a barcelonins i ramblistes, només una, aquesta, està incrustada a la mateixa vorera. Potser per això passa tan desapercebuda. La làmina rememora la mort tràgica de Josep Sunyol i Garriga, president del Barça quan va esclatar  la Guerra Civil i que va ser afusellat després que, per error o bé traït pel xofer, creués les línies enemigues durant una visita al front republicà.

 

Josep-Sunyol-120611

 

Sunyol, de qui no s’han trobat mai les restes mortals, va ser diputat d’ERC al Congrés i fundador de ‘La Rambla’. Aquest rotatiu tenia la redacció al número 133 (la placa se situa just davant) i els diumenges congregava al passeig molts curiosos, pendents dels resultats de la lliga de futbol que s’anunciaven en una pissarra. Un mètode que repetirien altres diaris, com El Sol o Las Noticias, al mateix passeig.

 

Las-Noticias-Rambla

 

Així es va iniciar, molt probablement, el costum de celebrar a Canaletes les victòries més sonades. O no. Una altra teoria ens porta fins els salons -abans molt més glamurosos- de l’Hotel Continental, situat un bloc més amunt, en el qual es reunia sovint la directiva del Futbol Club Barcelona. Fora, s’amuntegava una munió de seguidors impacients per conèixer les últimes novetats en matèria de fitxatges. Fos pel que fos, l’indret ha seguit concentrant, les nits triomfals, els barcelonistes més eufòrics. També, diguem-ho tot, una pila de gamberros, experts en destrossar cabines, arrencar persianes i saquejar botigues. No és el cas del cavaller de la foto, que consti ©BcnSingular

 

Estatua-humana-120611

 

Placa a Josep Sunyol (davant del núm.133 de La Rambla). Ruta: Canaletes i la Rambla dels Estudis
Posts Relacionats

  1.Fanal de Canaletes (La Rambla) – Monument ‘art déco’  que formava part del projecte de Josep Puig...

Hi ha llocs que sempre estaran vinculats a la meva vida, i aquest n’és un. Era el 1996 quan amb 23...

Abans que es divisés al front marítim aquesta successió de gratacels que recorden el Downtown...

Deixa un comentari