No tot és el que sembla a l’antic Portal dels Orbs

El Jardí de l'Àngel, trompe-l'oeils fets amb bon gust darrere l'Hotel Catalonia Albinoni

Gòtic, Ciutat, Ciutat Vella  /   /  Per Marc Piquer
ATENCIÓ: L’HOTEL CATALONIA ALBINONI ES DIU ARA HOTEL CATALONIA PORTAL DE L’ÀNGEL

 

Després de la marxa, sentida per a molts, de l’Hogar Extremeño, difícilment ens podíem imaginar que assistiríem al naixement d’un nou espai, gairebé tan idíl·lic com aquell, situat a la mateixa avinguda. El Portal de l’Àngel, des de fa anys el carrer amb més trànsit de persones i vises, ho és també de la calma, per poc creïble que sembli.
Tot té una explicació. Per encàrrec de l’Hotel Catalonia Albinoni, el muralista Carles Arola, que ja s’havia lluït a Tarragona amb l’enganyatall de la plaça dels Sedassos, ha contribuït, amb els seus trompe-l’oeils, a dignificar les mitgeres d’un interior d’illa reconvertit ara en jardí-restaurant, i amb una piscina exclusiva per als hostes.

 

 

L’experiència és un grau, però això no treu que, en el moment de retirar les bastides, sempre es tingui un cert neguit: haurà quedat bé? “Pintant un quadre pots fer dues passes enrere per tenir una visió global de l’obra. Aquí no, si no vols estimbar-te”. Arola també m’explica que en l’ofici són quatre gats. “Cada drogueria que tanca és un drama. Costa trobar els materials, la calç i els pigments tradicionals, i d’aquesta manera no crec que surti massa gent amb ganes de dedicar-s’hi”.

 

 

Almenys, parets no en falten. I les que duen la firma d’en Carles Arola, duen la firma… i el rostre d’en Carles Arola. En aquest cas, acompanyant l’àngel custodi que se li va aparèixer el 1398 a Sant Vicenç Ferrer quan aquest entrava a Barcelona per la porta on els cecs solien congregar-se. La cosa, em pregunto, va anar realment així, o tot plegat, també aquest indret, ho hem d’atribuir a un miratge ©BcnSingular

 

El Jardí de l’Àngel, av.Portal de l’Àngel 17 (Gòtic). Ruta: Portal de l’Àngel
Posts Relacionats

Hi ha llocs que sempre estaran vinculats a la meva vida, i aquest n’és un. Era el 1996 quan amb 23...

Abans que es divisés al front marítim aquesta successió de gratacels que recorden el Downtown...

Potser no ha estat una bona idea fer un ‘post’ de la plaça de la Pomera ara que està ocupada amb...

Deixa un comentari